Рецепти

Шедевр народної кухні. Запіканка з пельменів

Народної не в сенсі “національної” кухні, а до тієї, яка придумується спонтанно, може бути з ліні, може прагнення урізноманітнити звичні страви.

Яскравим прикладом народної кухні можуть послужити такі страви як – ліниві вареники, голубці або, припустимо, запечені з сиром сушіння перед цим розмочені в молоці і начинені фаршем. Прикладів можна навести масу.

Такі страви могли народжуватися в студентських гуртожитках, кухнях комуналок, на плиті холостяка.

Запіканка з пельменів або омлет з пельменями, вже не знаю яке визначення буде більш вірним, я відношу саме до такої категорії страв.

Для приготування запіканки мені знадобилося:

Пельмені – 700 грам
Яйця курячі – 6 шт
Молоко – 1 стакан
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Масло вершкове – 2 чайн. ложки
Сіль за смаком перець за смаком

Для початку я отварил пельмені. Після, злегка, обсмажив їх на вершковому маслі. Можна звичайно цього не робити, але так буде смачніше. Вершкове масло можна замінити на рослинне.

Пельмені виклав у змащену вершковим маслом форму для випічки.

Далі приготував яєчно-молочну суміш для омлету. Просто поєднав яйця з молоком і ретельно перемішав віночком.
Я додав в суміш ще і обсмажену цибулю. Можна звичайно і без нього, це справа смаку.

Залив отриманою сумішшю пельмені і відправив майбутню запіканку в духовку. Готувалася вона у мене приблизно 20 хвилин при 200 градусах.