Рецепти

Свинина тушкована з села зеленого. Черговий огляд тушонки.

І знову на каналі огляд консервів.
На цей раз це тушонка з свинини, під торговою маркою “Село Зелене”. Ніколи раніше не пробував продукцію цієї торгової марки, все якось повз проходив.
А тут щось зачепило, то дизайн етикетки сподобався, то назва, що асоціюється з селом, фермерським господарством, натуральним продуктом. Загалом, вирішив взяти на пробу.

Для початку трохи інформації з етикетки.

Склад:
ГОСТ 32125-2013
“Свинина тушкована”свинина, цибуля ріпчаста свіжа, сіль, лавровий лист, перець чорний.
Масова частка жиру і м’яса – не менше 59%
Маса нетто: 325 грам.

Харчова та енергетична цінність в 100 г продукту: білок – 13 г, жир – 33 г, калорійність – 349 ккал/1460 кДж.
Термін придатності: 4 роки

При розтині банки трапилася маленька неприємність. Відірвалося кільце, кришка спружинила і забризкала все довкола жиром. Начебто дрібниця, а осад залишився.

На перший погляд все ніби пристойно.
Трохи напівпрозорого жиру і досить густої рідини.
Начебто і не желе, але і не бульйон, що то середнє.

Так тушонка виглядає в тарілці.

320 грам – трохи не дотягує до заявленого.
Мабуть відсутні 5 грам розлетілися по моїй кухні))).

222 грама чистого м’яса. це трохи більше 68 % від загальної маси. Відмінний результат, на 10 % більше обіцяного. Мабуть можна пробачити навіть забризканий жиром

Тушонка практично вся складається з чистого м’яса, знайшов лише невеликий шматочок сала і крихітний шматочок сполучної тканини.