“хризантема” з обсмаженого лука в паніровці. Тема для любителів цибулевих кілець.
Доброго дня!
Мене знову потягнуло на кулінарні експерименти. Захотілося мені приготувати мою давню задумку – смажену в паніровці цибульну хризантему.
Багато хто з вас напевно бачили в мережі
Давно хотів приготувати щось подібне і ось нарешті сьогодні зважився.
А, що у мене вийшло, можна подивитися далі.
Що використав:
цибулю, узяв найбільший що знайшов у магазині,
яйця курячі 3 шт.,
борошно пшеничне,
сіль, спеції,
олія для смаження.
Є рецепти приготування такої квітки в клярі, але я вирішив зробити просто в паніровці з борошна, так мені думалося буде простіше.
Для початку очистив лук як на
Далі, зробив близько 12 надрізів зверху вниз від кореневої частини, відступивши від неї 1 сантиметр.
Перевернув і руками розсунув пелюстки.
Саму серединку видалив, вона тільки заважала.
Тепер залишилася справа за паніровкою.
Майбутню “хризантему” спочатку вмочив у яєчну бовтанку. Її зробив з трьох яєць, солі і спецій, всі ці інгредієнти просто змішав.
Далі цибулю обвалял в борошні. Тут трохи довелося повозиться, потрібно розсовувати кожна пелюстка і підсипати туди борошно. Морока ще та, я вам скажу.
Далі цибулину знову вмочив у яйця і знову ретельно пересипав борошном. Результат на
Обжаривал у звичайній маленькій каструльці з нержавійки на рослинному маслі.
Масла налив не багато, сантиметрів 5, вирішив заощадити. Цибулину воно повністю покривало, але це і не потрібно. Обсмажив одну сторону перевернув на іншу. Готував в цілому хвилин 10.
Ось що у мене вийшло. На
Мені, як любителю смаженої цибулі, результат сподобався. Дуже смачно і незвично. На смак як цибульні кільця в клярі.
Готувати таке я другий раз, звичайно ж, не буду, досить з мене одного разу. Занадто багато метушні і подальшої прибирання на кухні. Особливо важко панірувати цибулину.
Набагато простіше наробити звичайних цибулевих кілець в клярі. Смак практично той же, а мороки набагато менше.
На цьому все! Спасибі, що дочитали до кінця!