Шедевр народної кухні. Запіканка з пельменів
Народної не в сенсі “національної” кухні, а до тієї, яка придумується спонтанно, може бути з ліні, може прагнення урізноманітнити звичні страви. Яскравим прикладом народної кухні можуть послужити такі страви як – ліниві вареники, голубці або, припустимо, запечені з сиром сушіння перед цим розмочені в молоці і начинені фаршем. Прикладів можна навести масу. Такі страви могли народжуватися в студентських гуртожитках, кухнях комуналок, на плиті холостяка. Запіканка з пельменів або омлет з пельменями, вже не знаю яке визначення буде більш вірним, я відношу саме до такої категорії страв.
Для приготування запіканки мені знадобилося:
Пельмені – 700 грам
Яйця курячі – 6 шт
Молоко – 1 стакан
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Масло вершкове – 2 чайн. ложки
Сіль за смаком перець за смаком
Для початку я отварил пельмені. Після, злегка, обсмажив їх на вершковому маслі. Можна звичайно цього не робити, але так буде смачніше. Вершкове масло можна замінити на рослинне.
Пельмені виклав у змащену вершковим маслом форму для випічки.
Далі приготував яєчно-молочну суміш для омлету. Просто поєднав яйця з молоком і ретельно перемішав віночком.
Я додав в суміш ще і обсмажену цибулю. Можна звичайно і без нього, це справа смаку.
Залив отриманою сумішшю пельмені і відправив майбутню запіканку в духовку. Готувалася вона у мене приблизно 20 хвилин при 200 градусах.